Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Notiser

Vi på Dagnelidkliniken lägger stor vikt vid bra kontakt med våra patienter och kunder. I våra

notis er ger vi råd och delar vår vardag på kliniken. Lära känna oss lite bättre här.

  • Publicerat:

  • 25 Feb, 2015

Parodontit – En anledning till att du behöver gå regelbundet till din tandhygienist!

Du som patient kanske undrar vad en tandhygienist egentligen arbetar med och varför du behöver gå till dem. Jag intervjuade idag, Eva Dagnelid som har en lång och gedigen erfarenhet som tandhygienist på DAGNELiDkliniken och lärare vid KY-utbildningen för tandsköterskor i Kungsbacka. Hon berättade att de är 4 st tandhygienister verksamma på kliniken, Eva, Britt-Marie, Lisette och Pernilla. DAGNELiDklinikens tandhygienister arbetar med att upprätthålla en god munhygien hos dig som patient och hjälper dig att förebygga sjukdomar så som parodontit (tandlossning) och karies (hål i tänderna). Idag tänkte jag berätta för er lite mer om vad parodontit är och hur du kan förhindra att du får det. Jag återkommer senare med ett inlägg om karies.


  • Publicerat:

  • 24 Feb, 2015
  • Kategorier:

Ditt barns första tand – tips till dig som är förälder

För många småbarn är tiden besvärlig då de ska få sina första tänder. Barnet kan exempelvis sova och äta dåligt samt få feber. Detta är något som passerar så fort tanden fått växt ut men tyvärr går många barn igenom denna process inför varje ny tand. Det finns dock barn som inte alls lider av besvär när de får sina första tänder då det är väldigt individuellt hur ett barn reagerar. Många upplever att barnets första två tänder är den svåraste tiden och att det blir lättare desto äldre de blir.