Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

  • Publicerat:

  • 01 Sep, 2020

Tips från våra tandhygienister

Allt hos oss utgår från dig. Du ska må bra, få en skön och avkopplande stund, samtidigt som vi tar hand om dina tänder. 

Några som du träffar här är våra fem tandhygienister. Ingela Ferm, Eva Dagnelid, Elaine Karlsson, Tara Sandström och David Aglind. Ett glatt gäng vars mål är att hjälpa de som behöver deras hjälp. 

”Jag älskar människor, det kan låta sådär klyschigt, men jag tror det är en del i meningen med tillvaron. Att få ordning på sina tänder så man kan le ordentligt och få dem att sitta, att få vara frisk i munnen. Det ska kännas bra att ha besökt oss som tandhygienister, minimalt med smärta och obehag. Det är så vi jobbar här”, säger David Aglind.

”Till oss kommer det många patienter som har drabbats av tandlossning och det är alltid glädjande att se hur fina resultat man kan få efter fullföljd behandling. Ett bra behandlingsresultat grundar sig självklart i professionen, men det är också viktigt att patienten själv följer våra råd i sina dagliga rutiner. Vi har också många patienter som är tandvårdsrädda och det ligger oss varmt om hjärtat att få möjlighet att hjälpa dem. Först och främst till en bättre tandhälsa, men även som ett led i att bli kvitt obehaget i att gå till tandläkare eller tandhygienist. Vi har många patienter som nu kommer till kliniken med lättare steg än tidigare”, säger Elaine Karlsson. 

Så, varför ska man gå till tandhygienisten?
Våra tandhygienister förebygger, informerar, instruerar och ger tips och råd på hur du på bästa sätt ska hålla rent i munnen. De behandlar karies och tandlossningssjukdomar. Regelbundet underhåll hos tandhygienist av tänder, kronor, broar och tandimplantat i Göteborg är nödvändigt för att behålla friska förhållanden. Vi hjälper dig med den stödbehandling som du behöver för att för oss är det viktigt att du mår bra. Ett inflammerat tandkött har en stark koppling till hjärt- och kärlsjukdomar och även andra allvarliga sjukdomar. Så att att hålla sig frisk i munnen kan förlänga livet med 6 år. Detta är forskningen ense om. 

Vad innebär god munhygien?
Att man håller plackfritt i munnen. Behandlar man inflammerat tandkött så tidigt som möjligt krävs mindre vårdinsats och det är lättare att få en utläkning. En god munhygien dagligen innebär att du använder rätt hjälpmedel för Dig och din mun, som tandborste, eltandborste, tandtråd, mellanrumsborstar etc. 

När behöver man besöka tandhygienisten? 
Individrelaterad kallelse efter ditt behov. Även om du är duktig på rengöring i munnen kan dina konstruktioner, kronor, broar och implantat göra att stödbehandling av tandhygienist behövs regelbundet. Allt för att nå ett högt mål och hålla rent och friskt livet ut. 

 

  • Var noga med rengöring av dina tänder - använd de hjälpmedel som finns.
  • Besök tandläkare och tandhygienist regelbundet.
  • Röker du? - SLUTA. Vi vet att det kan vara svårt, men se till att få den hjälp du behöver.
  • Ta hand om dig själv! Stress och dåliga vanor påverkar din hälsa.

 

Vi hjälper dig gärna. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på 031 386 92 00. Vill du boka tid hos någon av våra tandhygienister kan du göra det här. Varmt välkommen till oss!

Dela