Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

  • Publicerat:

  • 09 Sep, 2019

Privat tandvård, eller Folktandvård?

Åsikterna om huruvida du ska välja privat- eller landstingstandvård är många. Det du behöver veta är att det är ditt val och genom att göra ett aktivt val får du ta del av tandvård på DINA villkor. 

Många talar utifrån egen erfarenhet och andra känner någon som känner någon. Men faktum är att det inte är några större skillnader. Folktandvården styrs av landstinget och färgas av de eller det politiska parti som sitter i landstingsfullmäktige.

Inom den privata tandvården sätter klinikerna sina egna priser. Många tror att det blir dyrare att gå privat, men så behöver det inte alls vara. Vi är, precis som Folktandvården, anslutna till Försäkringskassan och dessutom finns en branschorganisation som samarbetar med politiker och myndigheter och driver frågor som syftar till att göra tandvården bättre för alla kunder, oavsett om det handlar om privat- eller folktandvården. Inom den privata tandvården har du samma rätt att utnyttja det årliga tandvårdsbidraget och högkostnadsskydd vid större, kostsammare behandlingar.

Vad du väljer är helt upp till dig och dina preferenser. Många stannar gärna kvar inom Folktandvården eftersom det är där allting börjar när en får sina första tänder – kanske också för att det verkar krångligt att byta. Men idag är det faktiskt väldigt enkelt att byta, alla tandjournaler finns digitalt, och är lätta att överföra mellan kliniker. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Vill du lära känna oss lite bättre? I denna film får du en liten presentation av Dagnelidkliniken och våra lokaler.
Vi erbjuder äkta vårdgaranti. Hjälp när du verkligen behöver den, utan långa väntetider och köer. Nyfiken på mer? Läs mer om Dagnelidkliniken här.

 

Vill du boka tid till oss kan du göra det här, direkt på hemsidan eller på telefon 031–386 92 00

Dela