Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

  • Publicerat:

  • 14 May, 2018

Lugn, du är i trygga händer

Vi värnar om och arbetar ständigt för att förbättra tandvårdsupplevelsen. En av våra absolut viktigaste uppgifter som tandklinik är att få våra kunder att känna sig trygga, eftersom vi vet att många kan känna oro inför ett tandläkarbesök.

På Dagnelidkliniken vill vi alltid erbjuda en tandvård med känsla för individens särskilda behov där ledord som empati, omtanke, känsla och värme är vägledande. Med våra metoder för t.ex. bedövning och röntgen kan vi ge en smärtfri behandling men även en behaglig och helt ny upplevelse inom tandvård. Dessutom har vi lång erfarenhet av tanvårdsrädsla/tandläkarskräck där vi idag kan ge råd och erbjuda hjälp för att bli kvitt obehag inför att besöka tandläkaren, och vi kan erbjuda dig en fullständig rehabilitering av din rädsla.

Psykolog

De flesta som bär på en rädsla för tandvård har på något sätt farit illa och dessa negativa upplevelser skuggar synen på tandvård. På Dagnelidkliniken/Falkenbergkliniken ser vi till just dina unika behov och med ett team av duktiga tandläkare samt legitimerade KBT-psykologer, har vi möjligheten att ändra dina känslor inför behandlingssituationen.

Wand – Smärtfri behandling

Känner du obehag av sprutor? I sådana fall kan vi glädja dig med att vi använder oss av en ny sprutfri teknik för bedövning. Tekniken vi använder för smärtfri bedövning kallas Wand.

Några av behandlingens fördelar jämfört med traditionell bedövning:

• Ny teknik med bedövningspenna, ingen spruta.

• Mer lokal bedövning, bedövar en tand i taget. 

• Ingen bedövning i läppar, tunga och kinder.

• En behaglig, datorstyrd injektion.

 

Vanliga frågor och svar om behandlingen:

• Kan man äta och dricka direkt efter behandlingen?

Tack vare att man kan välja att lägga bedövningen så att den varken tar i läppar, tunga eller kinder, utan endast i området runt om tanden, går det utmärkt att äta och dricka direkt efteråt.

• Går Wand att använda på barn?

Ja. Wand är perfekt för barnbehandligar tack vare att den inte liknar den vanliga bedövningssprutan.

• Gör det ont att få en bedövning med Wand?

I och med att bedövningsvätskan injiceras under väldigt lågt tryck känns denna bedövning i de allra flesta fall mer behaglig för kunden, vilket också är vetenskapligt bevisat.

Dela