• 24 Feb, 2015

Inman Aligner – den snabba vägen till raka tänder!

Jag vill presentera den estetiska tandregleringsmetoden Inman Aligner. Inman Aligner är den perfekta lösningen för att korrigera trångställning och sneda tänder i fronten. Metoden är snabb, mycket säker och väldigt effektiv jämfört med andra tandregleringsalternativ. Med den patenterade Inman Aligner flyttas dina tänder varsamt till en ide al position på några få veckor. De flesta behandlingar slutförs inom 6 till 16 veckor och eftersom den är avtagbar kan du själv ta ut den när så önskas. Inman Aligner är dessutom genomskinlig vilket gör att det knappt syns att du har den i munnen. Du uppnår alltså önskat resultat på kortare tid än med en traditionell tandställning fast till ett lägre pris. Detta tycker Dagnelidklinkens patient Lina är helt suveränt!

Jag gjorde en intervju med Lina som är under en Inman Aligner behandling just nu för att höra vad hon tycker om metoden och hur hon upplever användandet av den.

Varför valde du Inman Aligner?
Jag har länge funderat på tandställning då jag har stört mig på hur mina tänder ser ut på fotografier. Men jag ville absolut inte ha räls då det tog minst två år och det skulle synas så pass mycket när jag hade den. Så när jag läste om Inman Aligner på Dagnelidklinikens hemsida blev jag genast väldigt intresserad. Den hade allt jag letat efter! Den var genomskinlig och jag behövde bara ha den högst 6 veckor. En stor bonus var att den var avtagbar om jag skulle vilja gå på fest eller behöva prata på ett viktigt möte. I det att behandlingen dessutom kostade mindre än vad räls gör, så såg jag bara positiva saker med denna metod.

Hur har det fungerat för dig
Jag tycker det har fungerat jättebra! De flesta märker inte ens att jag använder min Inman Aligner. Det gör inte alls så ont som jag trodde det skulle göra, men mina tänder kändes lite ömma första dagen. Men ser man till helheten generellt så känns det knappt alls. Det tog mig däremot några dagar för att vänja mig vid att prata med den i munnen, för jag började läspa lite. Men efter ca två dagar så var inte de heller så svårt.

Jag frågade även Dagnelidklinikens tandläkare Richard Lindfeldt som är certifierad inom Inman Aligner vilka de tre vanligaste frågorna var och bad han ge svar på dem.

Hur lång tid tar behandlingen?
– Behandlingstiden varierar i regel mellan 6 till 16 veckor. Hur lång tid behandlingen sedan tar är individuellt och styrs av hur trångställningen ser ut samt hur mycket patienten dagligen använder sin Inman Aligner.

Gör behandlingen ont?
– Nej, det gör inte ont. De flesta patienter upplever precis i början av behandlingen en tryckande, ömmande känsla som försvinner efter några dagar. Efter behandlingens slut, fäster vi en diskret tråd (retainer) bakom tänderna för att hålla dem på plats. Detta görs för att stabilisera tänderna men detta gör inte heller ont.

Vad kostar behandlingen?
– Behandlingen kostar mellan 20 000 och 25 000 kr per käke, priset inkluderar analysen av dina tänder, röntgenutredning samt retainer. Kostnaden styrs av graden av trångställning samt hur lång tid tandläkaren uppfattar att behandlingen kommer att ta och hur många besök patienten behöver komma till kliniken.

Jag hoppas du nu fått lite bättre förståelse och information kring tandregleringsmetoden Inman Aligner. Vill du veta mer kan du alltid kontakta Dagnelidklinikens tandläkare Richard Lindfeldt och boka in en fri konsultation.

För att läsa mer om Inman Aligner besök http://www.inmanaligner.com/se/

/ Frida Häägg, DAGNELiDkliniken