Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

  • Publicerat:

  • 15 Feb, 2018

Coffee by Dagnelid...

Skall Dagnelidklinikens nästa kaffe komma från Mexico, Colombia eller Peru? Det funderar vi på just nu... I fredags var vi på Kahls Kaffe här i Göteborg för att påbörja arbetet med att ta fram vår fjärde generation kaffe för kliniken. The Dentist´s Selection 2018! Peter Goodman, vår ”kaffeguru”, höll i en koppning utöver det vanliga. Lärorikt, inspirerande och alldeles, alldeles utsökt. Det här är valen vi står inför…

Mexico
En böna odlad av ekobonden Eleazar Pérez som driver farmen "Ojo de Agua" i utkanten av El Triunfo. Ett område som är känt för sin unika molnskog och värdefulla biologiska mångfald. Eleazar Pérez har varit ekobonde i tjugo år och utöver kaffet odlar han även persika, tomat och chilli. Han har även en biodling, vilket även det har en positiv inverkan på miljön. Kaffet var kraftigt, med en bra balanserad smak.

Peru
Vasques Llamo är ekobonde och medlem i "Sol & Café", ett kaffe-, kakao- och riskooperativ, med huvudkontor i Jaén i norra Peru. Kooperativet grundades år 2003 och började exportera ekologiska och fairtradecertifierade bönor 2010. Idag har de över 1000 medlemmar och fortsätter att växa. Kaffet var väldigt kraftigt med en stark och lång kakaoinfluerad eftersmak.

Colombia
La Orquídea… En liten producentgrupp bestående av bönder från fem olika gårdar (Clavelines, El Diamante, Casa Blanca, Los Eucaliptos & El Blazo Azul), som tillsammans producerat 25 säckar av detta fantastiska kaffe. Gruppen bildades 2014 för att öka kvalitet och lönsamhet genom fairtradecertifiering samt ha en tydlig fokus på specialkaffe. Kooperativet ligger i Planadas i södra Tolima. Kaffet var mycket välbalanserat mellan syra och fyllighet.

Fortsättning följer...

Dela