Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

  • Publicerat:

  • 17 Feb, 2020

Vi på Dagnelidkliniken är en privat tandklinik. Men vi gillar offentlig tandvård. Det är bra att den finns och det är viktigt för samhället att den fungerar. Men det finns sådant i tandvårdssystemet här i Västra Götaland, som skulle kunna fungera bättre.

 

Upp till 24 månaders kö.

Ta köerna till exempel. Där det är som värst är väntetiden för att komma till en tandspecialist över två år. Att patienter inte får akuttandvård i rätt tid leder till onödigt lidande och sämre tandstatus. Tänder som skulle behöva rotfyllas, får dras ut. Kronor, bryggor, tandimplantat och proteser drar ut på tiden, vilket leder till försämrad tuggförmåga och påverkan på självkänslan. Tiden är en kritisk faktor, när det gäller tänder. 


Hårt tryck på specialistvården.

Att köerna är så långa är inte den offentliga tandvårdens fel. De jobbar så fort och effektivt de kan. Men det skrivs över 40 000 remisser om året och som systemet har sett ut, så har det inte klarat av att behandla alla. Lösningen heter samarbete. Tillsammans kan privat och offentlig tandvård hjälpa tusentals fler människor varje år. 


Så här kan vi ta bort väntetiderna.

På Dagnelidkliniken arbetar specialister inom samma områden som i den offentliga

vården. Men det finns en stor skillnad - vi har inga väntetider. Så när Folktandvårdens tandläkare remitterar patienter till oss, blir de behandlade direkt. Patienten kanske får vänta någon vecka, istället för något år. 


Inte dyrare. Bara snabbare och bättre.

Det kostar inte heller mer pengar att skicka patienter till privata specialister. Vi följer samma taxa som specialister inom det offentliga och patienten får samma tandvårdsersättning från Försäkringskassan. I praktiken blir faktiskt totalkostnaden lägre. Ju snabbare en patient med specialistbehov får vård, desto lindrigare blir konsekvenserna. 

 

Väntar du på specialisttandvård?

Skulle du behöva bli remitterad till en specialisttandläkare, så ska du veta att du kan slippa flera års köande. Alla tandläkare - oavsett var de finns - har möjlighet att remittera dig till en privat specialist, utan att det kostar mer. Och när specialistbehandlingen är klar, går du tillbaka till din vanliga, trygga tandläkare igen. Vill du veta mer?
Ring oss på 031 – 386 92 00

Är du tandläkare?

Här får du veta allt om hur du skickar remisser. 

Dela