Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Estetisk tandvård i Göteborg

“A smile is the light in the window of your face, that tells people that you are at home”

Är du trött på att känna dig tvungen att le med läpparna sammanpressade? Vi erbjuder kosmetisk och estetisk tandvård i Göteborg genom trygga och säkra behandlingar. Resultaten ser naturliga ut och håller sig fina över tid. Med de moderna material och tekniker vi använder finns större möjligheter än någonsin att återskapa tändernas färg och form. Som tandläkare är friska tänder vår högsta prioritet. Därför kombinerar vår klinik estetisk tandvård med tandbehandlingar vid behov. Allt för att du som kommer till oss ska få ett friskt och fint leende. Om du har dåliga erfarenheter av andra tandläkare hoppas vi kunna ge dig en ny och positiv upplevelse. Vi är till exempel vana att ta emot patienter med tandläkarskräck.

Välkommen att kontakta oss för att diskutera dina individuella önskemål och förutsättningar för estetisk och kosmetisk tandvård i Göteborg.

Är du inte nöjd med hur dina tänder känns för närvarande och letar efter metoder för att fixa tänderna? Då kan estetisk tandvård vara ett alternativ. Vi hjälper dig att få till ett skinande leende eller att förnya dina tänders lyster igen. Med dagens material- och teknik finns större möjligheter än någonsin förut att återskapa tändernas färg och form. På Dagnelidkliniken i Göteborg har vi lång erfarenhet av estetisk tandvård alltid med dig som kund i centrum. Välkommen att diskutera dina individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just Ditt leende.

Tandläkare Markus visar hur estetisk tandvård fungerar

Estetisk tandvård hos oss på Dagnelidkliniken

Under estetisk tandvård ingår att laga skadade tänder, ersätta saknade tänder, korrigering av missfärgade tänder och fyllningar, stora mellanrum mellan tänderna, sneda tänder och trångställda tänder. Även om just dina önskemål faller under begreppet ”estetisk eller kosmetisk tandvård” så finns oftast fler anledningar till att fixa sina tänder än enbart en önskan om att det ska se bättre ut. Med vår erfarenhet och kompetens utför vi all typ av tandvård med väl avvägd balans mellan optimal funktion och önskat estetiskt resultat. Resultatet blir naturligt vackra, hållbara tänder som du trivs med och känner dig trygg med. 

Varje estetisk tandvårdsbehandling startar med en kostnadsfri konsultation, där du och vår tandläkare går igenom nuvarande situation och önskat resultat. Du får en tydlig bild av vad tandläkaren kan rekommendera och ett kostnadsförslag. Beroende på vald behandling så finns det en rad olika metoder ex. skalfasader, implantat, tandbro, tandblekning och tandreglering med antingen fast eller avtagbar tandställning, Invisalign.

 • Kostnadsfria konsultationsbesök
 • Detaljerat kostnadsförslag ger dig full kontroll och insyn i behandlingen
 • Framtagning av digitala bilder/modell av slutresultat 
 • Före och efter bilder för dokumentation av resultat i vår professionella fotostudio
 • Utbildad, erfaren och kunnig personal

 

Redo för att få ett skinande leende?

Ring 031 – 386 92 00
Boka tid för behandlingar

Kostnadsfri konsultation och detaljerat kostnadsförslag för estetisk tandvård i Göteborg

På Dagnelidkliniken i Göteborg har vi lång erfarenhet av estetisk och kosmetisk tandvård. Alltid med dig som kund i centrum. Våra lokaler är familjära och vi som jobbar här tar emot dig på ett vänligt och personligt sätt. Som ett första steg rekommenderar vi att boka en kostnadsfri konsultation hos oss. Det innebär att du träffar en av våra tandläkare för att diskutera vad du är ute efter. Tandläkaren tar upp olika alternativ för behandling och ni kommer fram till vad som skulle passa dig. Dagnelidkliniken i Göteborg kan bland annat utföra estetisk och kosmetisk tandvård som att:

 • Laga skadade tänder
 • Ersätta saknade tänder
 • Korrigera missfärgade tänder och fyllningar
 • Minska stora mellanrum mellan tänderna
 • Korrigera sneda tänder Korrigera trångställda tänder


Beroende på vad du är ute efter kan vi till exempel rekommendera skalfasader, implantat, tandbro, tandblekning eller tandreglering. Vi använder både fasta och avtagbara tandställningar som Invisalign. Självklart diskuteras prisbilden för olika behandlingar under konsultationen. Du får ett detaljerat kostnadsförslag innan vi går vidare med behandlingen. På så sätt behöver du aldrig fundera kring priserna – för vi förstår att det är något du inte vill ha osäkerhet kring.

 • Kostnadsfri konsultation
 • Detaljerat kostnadsförslag ger dig full kontroll
 • Framtagning av digitala bilder/modell av slutresultatet
 • Före- och efter-bilder för dokumentation av resultat i vår professionella fotostudio
 • Utbildad, erfaren och kunnig personal

Trygg och smärtfri estetisk tandvård hos oss i Göteborg

Det finns många som känner en obehagskänsla inför att gå till tandläkaren. Att de inte blir bemötta på ett empatiskt sätt och att tandläkarna varken har tid eller lust att lyssna på individens frågor och önskemål. Om du har upplevt det här och har svårt att lita på tandläkare hoppas vi att kunna vända det på Dagnelidkliniken.

Alla som kommer till oss kan räkna med att få ett lyhört bemötande och en estetisk tandvård i Göteborg som formas efter dig som individ. Dialogen mellan dig och tandläkaren är viktig för att du ska känna dig trygg i behandlingen och få ett resultat som du trivs med. Vi är vana att välkomna personer med tandläkarskräck på ett varsamt och inkännande sätt.

Det är inte minst därför som vi använder bedövningsmetoden Wand, som inte kräver en enda spruta. Men det är bara ett exempel på hur vi har valt metoder som gör dina besök hos oss så bekväma som möjligt.

Hos oss i Göteborg finns erfarna och professionella specialister inom olika delar av kosmetisk tandvård under samma tak. Tätt samarbete mellan tandläkare och tandtekniker innebär till exempel kortare väntetider för flera behandlingar. Överlag behöver du sällan vänta länge på en tandläkartid och ofta går behandlingarna snabbt hos oss.

Redan innan behandlingen kan vi visa upp datoranimerade modeller av hur resultatet är tänkt att se ut. Vi dokumenterar även hur behandlingen gick med före- och efterbilder.

Det finns en behandling inom kosmetisk tandvård för dig

På vår klinik i Göteborg erbjuder vi många olika behandlingar inom kosmetisk och estetisk tandvård. Valet av metod för dig beror dels på vad du vill förändra och vilket utseende du vill uppnå, dels på bedömningen tandläkaren gör av förutsättningarna.

Digital Smile Design

— Ett helt nytt sätt att se på tandvård

Få tillbaka ditt leende!

Resan tillbaka till ett vackert leende skall vara fylld av rätt känsla
för dig som individ. Vi designar och skapar tänder
med människors unika personlighet i åtanke varje dag.

Läs mer om Digital Smile Design här

Tandreglering

Invisalign

Invisalign är en relativt ny sorts tandreglering som är mer bekväm och diskret än den traditionella tandställningen med räls. Med den här metoden flyttas dina tänder av en serie nästan osynliga, borttagbara tandskenor som är specialgjorda efter dina tänder för högsta bekvämlighet. Du byter till en ny tandskena varannan vecka och allt eftersom kommer dina tänder gradvis flyttas, dag för dag, tills de når sitt beräknade slutläge. Med skräddarsydda, genomskinliga och borttagbara skenor förvandlar Invisalign ditt leende utan att störa din vardag. Något som mer än 2,5 miljoner människor över hela världen redan upplevt.

Läs mer om Invisalign här
Läs mer om Aligners här

Tandreglering görs på tänder som har vuxit snett eller sitter för tätt ihop. Det passar också om något annat i sättet du biter ihop behöver korrigeras. En fast tandställning med räls är vanligast bland unga, men kan användas i alla åldrar. Samtidigt blir det allt vanligare att använda avtagbara skenor för tandreglering. Till exempel Inman Aligner, en skena i klar plast som användaren kan ta ut på egen hand. Ett annat alternativ är Invisalign. Tandreglering är ett stort steg för vissa patienter och behandlingarna går till på olika sätt. Innan något påbörjas har vi naturligtvis en öppen dialog med dig där du kan ställa alla dina frågor. Läs mer om tandreglering. Läs mer om tandreglering här

Alternativ till tandställning

En vanlig tandställning med räls fungerar i regel bra, men nackdelen är att det både tar lång tid och är kostsamt att nå önskat resultat. 

Inman Aligner, ett modernare alternativ till tandställningen, är gjord i klar plast vilket gör att den både är smidigare att använda och ser bättre ut medan den används. Det är inte utan anledning som Inman Aligner har kallats ”bland det största som hänt inom den kosmetiska tandvården på senare år”.

Läs mer

Hur det fungerar
Till skillnad från en vanlig tandställning så applicerar Inman Aligner ett jämnt och lätt tryck mot tänderna som för dem till dess rätta position. Den kan dessutom enkelt tas bort när du känner för det, till exempel när du ska äta eller borsta tänderna.
 När tänderna har rätats ut till det önskade läget, fästs en diskret ställning för att hålla dem på plats. Läs mer om tandreglering här

Tandblekning

En korrekt tandblekning kan bli ett bra komplement till andra estetiska tandvårdsbehandlingar. Om du vill genomföra en tandblekning på ett säkert sätt är det viktigt att ha blivit undersökt av en tandläkare först. Du måste vara fri från både hål och beläggningar för att få ett bra resultat. Vi rekommenderar också att du besöker en tandhygienist för att på ett effektivt och skonsamt sätt säkerställa din orala hälsa. På vår klinik i Göteborg erbjuder vi Brilliant Smiles produkter för estetisk tandvård med bästa resultat.

Läs mer om tandblekning här

Onlay – Krona

Onlay

När en tand delvis har blivit skadad av antingen hål eller en fraktur kan man idag många gånger bevara mesta möjliga av tandens egna struktur. Detta åstadkommes med modern porslinsteknik och adhesiv fastsättning.

Ett avtryck tas av din tand antingen digitalt eller på konventionellt sätt med avtrycksmassa. Därefter framställs rekonstruktionen av en tandtekniker på plats, individuellt anpassat efter just din situation.

På så sätt skapas en mycket stark integration mellan tand och material, vilket också möjliggör en optimal funktion och estetik i behandlingen. Din tand känns och ser helt enkelt naturlig ut igen. Ett onlay innebär också att man slipper en större behandling med krona. Allt detta kan vi utföra inom samma dag då tandtekniker arbetar lokalt i kliniken.

Läs mer om Onlays/kronor här

Krona

En krona är en rekonstruktion som helt täcker en skadad tand. Målet är att förstärka tandens försvagade struktur och återställa funktion och estetik på bästa möjliga sätt.

Vi föredrar att arbeta med moderna, biokompatibla porslinsmaterial liksom vid onlay, allt för att återskapa den naturliga situationen åter. Exempel på situationer där en krona kan behövas är:

 • Byta ut en omfattande lagning där endast mycket lite av tanden kvarstår
 • Skydda en frakturerad tand
 • Forma om en missbildad tand
 • Stärka en tand som genomgått rotfyllning och därmed blivit försvagad

Brygga/Bro

En brygga eller bro används då en eller flera tänder gått förlorade. Att förlora en tand kan leda till oönskade effekter för närliggande tänder. Då tuggkrafter ökar belastningen på kvarvarande tänder, kan man ibland med hjälp av en bro stabilisera situationen igen.

En viktig anledning är förstås också att återställa funktion och estetik, där du som kund kan le igen utan att skämmas för din orala hälsa. Ett annat alternativ för att ersätta en förlorad tand/tänder är implantatbehandling.

 

Läs mer om tandbro/brygga här

Vanliga frågor om estetisk tandvård

Vad kostar estetisk tandvård?

Det beror helt på vilken typ av kosmetisk tandvård du ska få. När du kommer till oss för en kostnadsfri konsultation diskuterar du och tandläkaren olika lösningar. Med dig från besöket får du ett detaljerat kostnadsförslag.
På så sätt kan du i lugn och ro fundera på priset för den estetiska tandvård som behövs för att uppnå ditt önskade resultat.

Vilken estetisk tandvårdsbehandling ska jag välja?

Det varierar beroende på hur du vill att dina tänder ska se ut och vad du är bekväm med. Eftersom du som patient står för hela kostnaden för estetisk tandvård blir även priset en faktor. Efter en konsultation och undersökning med oss kommer vi diskutera olika former av kosmetisk tandvård för att uppnå det du är ute efter. Alla behandlingar vi använder är säkra och vår erfarna personal lyssnar noga på dina önskemål för att se till att handlingsplanen som läggs upp passar dig.

         Kan vem som helst få estetisk tandvård hos er i Göteborg?

Ja, men det är du som patient som står för hela kostnaden när det gäller estetisk tandvård. Vilken behandling som passar dig och vad som är möjligt utifrån dina förutsättningar diskuterar du med en tandläkare hos oss under den första konsultationen.

Hur ofta behöver jag genomföra estetisk tandvård?

Eftersom kosmetiska behandlingar är just kosmetiska så behöver du aldrig göra dem. Men om du exempelvis vill göra tandblekningar till en vana kan våra tandläkare diskutera med dig hur ofta det är lagom att genomföra behandlingarna.

Hur gör jag för att boka en estetisk tandvårdsbehandling?

Du kan boka en tid för kosmetisk tandvård hos våra tandläkare i Göteborg direkt här på webbplatsen. Vill du få personlig hjälp är du välkommen att kontakta oss.

Gör behandlingar inom estetisk tandvård ont?

Vi gör vårt yttersta för att ge våra patienter en smärtfri behandling. Särskilda metoder som bedövning utan sprutor ger en mycket bättre upplevelse hos tandläkaren än du kanske är van vid. Vi är vana att ta emot personer som har svårt att lita på tandläkare eller till och med tandläkarskräck. Empati, omtanke och en känsla av värme är vad vi vill ge dig. Utöver tandvård på hög nivå naturligtvis.

Kan jag få bedövning vid estetisk tandvårdsbehandling?

Vid de behandlingar där det krävs får du naturligtvis bedövning. Vi använder oss av en särskild metod utan sprutor, för en smärtfri upplevelse.

Läs mer i avsnittet     IMPLANTAT >>

Lagningar – Inlägg

På Dagnelidkliniken använder vi de senaste metoderna för att laga tänder. Lagningen skall både se och kännas naturlig vid tuggning. Vi förespråkar hållbara material och använder därför i större utsträckning porslinsmaterial. De är dessutom individuellt anpassade till din tand/tänder vilket säkerställer kvalité över en lång tid. Vi lämnar alltid 5 års garanti på dessa typer av behandlingar. Läs mer om lagningar och inlägg här

Läs mer

Fallexempel
Kunder som har flertalet gamla amalgamfyllningar med frakturer, vilka byts ut mot porslin där bästa tänkbara estetik och funktion kan återställas.

Redo för problemfria tänder?

Ring 031 – 386 92 00
Boka tid för behandlingar

Öppettider:
Måndag - Torsdag: 8.00 - 18.45
Fredag: 8.00 - 14.00
 

Telefontider:
Måndag - Torsdag: 8.00 - 18.00
Fredag: 8.00 - 14.00