Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Estetisk tandvård i Göteborg

“A smile is the light in the window of your face, that tells people that you are at home”

Många citat kan nämnas som visar på betydelsen av ett lyckligt och vackert leende. 

Är du inte nöjd med hur dina tänder känns för närvarande och letar efter metoder för att fixa tänderna? Då kan estetisk tandvård vara ett alternativ. Vi hjälper dig att få till ett skinande leende eller att förnya dina tänders lyster igen. Med dagens material- och teknik finns större möjligheter än någonsin förut att återskapa tändernas färg och form. På Dagnelidkliniken i Göteborg har vi lång erfarenhet av estetisk tandvård alltid med dig som kund i centrum. Välkommen att diskutera dina individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just Ditt leende.

Tandläkare Markus visar hur estetisk tandvård fungerar

Estetisk tandvård hos oss på Dagnelidkliniken

Under estetisk tandvård ingår att laga skadade tänder, ersätta saknade tänder, korrigering av missfärgade tänder och fyllningar, stora mellanrum mellan tänderna, sneda tänder och trångställda tänder. Även om just dina önskemål faller under begreppet ”estetisk eller kosmetisk tandvård” så finns oftast fler anledningar till att fixa sina tänder än enbart en önskan om att det ska se bättre ut. Med vår erfarenhet och kompetens utför vi all typ av tandvård med väl avvägd balans mellan optimal funktion och önskat estetiskt resultat. Resultatet blir naturligt vackra, hållbara tänder som du trivs med och känner dig trygg med. 

Varje estetisk tandvårdsbehandling startar med en kostnadsfri konsultation, där du och vår tandläkare går igenom nuvarande situation och önskat resultat. Du får en tydlig bild av vad tandläkaren kan rekommendera och ett kostnadsförslag. Beroende på vald behandling så finns det en rad olika metoder ex. skalfasader, implantat, tandbro, tandblekning och tandreglering med antingen fast eller avtagbar tandställning, Invisalign.

  • Kostnadsfria konsultationsbesök
  • Detaljerat kostnadsförslag ger dig full kontroll och insyn i behandlingen
  • Framtagning av digitala bilder/modell av slutresultat 
  • Före och efter bilder för dokumentation av resultat i vår professionella fotostudio
  • Utbildad, erfaren och kunnig personal

 

Redo för att få ett skinande leende?

Ring 031 – 386 92 00
Boka tid för behandlingar

Digital Smile Design

— Ett helt nytt sätt att se på tandvård

Få tillbaka ditt leende!

Resan tillbaka till ett vackert leende skall vara fylld av rätt känsla
för dig som individ. Vi designar och skapar tänder
med människors unika personlighet i åtanke varje dag.

Läs mer om Digital Smile Design här

Tandreglering

Invisalign

Invisaligns tandskenor flyttar dina tänder med hjälp av en serie nästan osynliga, borttagbara tandskenor som är specialgjorda efter dina tänder för högsta bekvämlighet. Efterhand som du byter tandskena varannan vecka kommer dina tänder att, lite i taget, dag för dag, gradvis att flyttas tills de når sitt beräknade slutliga läge. Bekväma, genomskinliga och borttagbara – Invisalign förvandlar ditt leende utan att störa din vardag. Något som fler än 2,5 miljoner människor över hela världen redan upplevt. 

Läs mer om Invisalign här

Du kan behöva tandregleras om dina tänder vuxit snett, sitter för tätt ihop, eller om det är något annat i sättet du biter ihop som behöver korrigeras. Denna typ av behandling benämns som tandreglering. En fast tandställning är vanligast bland unga, men kan användas i alla åldrar. Att tandregleras med hjälp av avtagbara skenor har blivit allt vanligare. 

En av de vanligaste orsakerna till tandreglering/ortodonti är att tänderna inte står i en jämn rad. Tänderna kan luta åt något håll, stå snett eller för trångt inpå varandra vilket i sin tur kan innebära svårigheter att komma åt och göra rent. Det kan även vara att tänderna uppe och nere inte passar ihop vid ditt bett och detta kan innebära problem för dig som tex spänningshuvudvärk och slitage på tänderna. Läs mer om tandreglering här

Alternativ till tandställning

En vanlig tandställning med räls fungerar i regel bra, men nackdelen är att det både tar lång tid och är kostsamt att nå önskat resultat. 

Inman Aligner, ett modernare alternativ till tandställningen, är gjord i klar plast vilket gör att den både är smidigare att använda och ser bättre ut medan den används. Det är inte utan anledning som Inman Aligner har kallats ”bland det största som hänt inom den kosmetiska tandvården på senare år”.

Läs mer

Hur det fungerar
Till skillnad från en vanlig tandställning så applicerar Inman Aligner ett jämnt och lätt tryck mot tänderna som för dem till dess rätta position. Den kan dessutom enkelt tas bort när du känner för det, till exempel när du ska äta eller borsta tänderna.
 När tänderna har rätats ut till det önskade läget, fästs en diskret ställning för att hålla dem på plats. Läs mer om tandreglering här

Tandblekning

Viktigt innan man önskar genomgå en tandblekning är att man blivit undersökt av en tandläkare. Man måste vara fri från både hål och beläggningar för att få ett bra resultat. Vi rekommenderar också att man besöker en tandhygienist för att på ett effektivt och skonsamt sätt få till stånd en frisk oral hälsa. Rätt utförd är tandblekning ett bra komplement till estetiska korrigeringar. På vår klinik i Göteborg erbjuder vi Brilliant Smiles produkter för bästa behandling och resultat.

 

Läs mer om tandblekning här

Onlay – Krona

Onlay

När en tand delvis har blivit skadad av antingen hål eller en fraktur kan man idag många gånger bevara mesta möjliga av tandens egna struktur. Detta åstadkommes med modern porslinsteknik och adhesiv fastsättning.

Ett avtryck tas av din tand antingen digitalt eller på konventionellt sätt med avtrycksmassa. Därefter framställs rekonstruktionen av en tandtekniker på plats, individuellt anpassat efter just din situation.

På så sätt skapas en mycket stark integration mellan tand och material, vilket också möjliggör en optimal funktion och estetik i behandlingen. Din tand känns och ser helt enkelt naturlig ut igen. Ett onlay innebär också att man slipper en större behandling med krona. Allt detta kan vi utföra inom samma dag då tandtekniker arbetar lokalt i kliniken.

Läs mer om Onlays/kronor här

Krona

En krona är en rekonstruktion som helt täcker en skadad tand. Målet är att förstärka tandens försvagade struktur och återställa funktion och estetik på bästa möjliga sätt.

Vi föredrar att arbeta med moderna, biokompatibla porslinsmaterial liksom vid onlay, allt för att återskapa den naturliga situationen åter. Exempel på situationer där en krona kan behövas är:

  • Byta ut en omfattande lagning där endast mycket lite av tanden kvarstår
  • Skydda en frakturerad tand
  • Forma om en missbildad tand
  • Stärka en tand som genomgått rotfyllning och därmed blivit försvagad

Brygga/Bro

En brygga eller bro används då en eller flera tänder gått förlorade. Att förlora en tand kan leda till oönskade effekter för närliggande tänder. Då tuggkrafter ökar belastningen på kvarvarande tänder, kan man ibland med hjälp av en bro stabilisera situationen igen.

En viktig anledning är förstås också att återställa funktion och estetik, där du som kund kan le igen utan att skämmas för din orala hälsa. Ett annat alternativ för att ersätta en förlorad tand/tänder är implantatbehandling.

 

Läs mer om tandbro/brygga här

Läs mer i avsnittet     IMPLANTAT >>

Lagningar – Inlägg

På Dagnelidkliniken använder vi de senaste metoderna för att laga tänder. Lagningen skall både se och kännas naturlig vid tuggning. Vi förespråkar hållbara material och använder därför i större utsträckning porslinsmaterial. De är dessutom individuellt anpassade till din tand/tänder vilket säkerställer kvalité över en lång tid. Vi lämnar alltid 5 års garanti på dessa typer av behandlingar. Läs mer om lagningar och inlägg här

Läs mer

Fallexempel
Kunder som har flertalet gamla amalgamfyllningar med frakturer, vilka byts ut mot porslin där bästa tänkbara estetik och funktion kan återställas.

Redo för problemfria tänder?

Ring 031 – 386 92 00
Boka tid för behandlingar

Öppettider:
Måndag - Torsdag: 8.00 - 18.45
Fredag: 8.00 - 14.00
 

Telefontider:
Måndag - Torsdag: 8.00 - 18.00
Fredag: 8.00 - 14.00