Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

TandlÄkarundersÖkning

Vi erbjuder allmäntandvård anpassad efter dina individuella behov och önskemål. Allmäntandvården består i huvudsak av regelbundna tandläkarundersökningar, förebyggande tandvård, lagningar, tandextraktion och rotbehandlingar. En tandläkarundersökning bör göras regelbundet för att få de bästa förutsättningarna för en god munhälsa. Då kan man i god tid upptäcka och förebygga eventuella skador eller sjukdomar i munnen. 

Så går en tandläkarundersökning till hos Dagnelidkliniken

För oss är det viktigt att lära känna dig och få en tydlig bild av din situation och munhälsa idag. Vi pratar även om önskat resultat och vad du önskar uppnå med din tandhälsa. Frågor om eventuell medicinering och allmänna frågor ställs av oss för att få en bild av din allmänhälsa. Till exempel ger vissa mediciner biverkningar som muntorrhet och ökar risken för karies.

Med hjälp av spegel och sond går tandläkaren sedan igenom dina tänder. Det vi tittar efter är eventuella skador eller angrepp av karies, eller om det finns risk för tandlossning. Med sonden känner tandläkaren på tänderna för att hitta mjuka och infekterade delar eller konkreta hål. Det vi tittar på är även om slemhinnorna i munnen ser friska ut och möter fickdjupen runt tänderna, så att vi kan säkerställa att det inte finns några tecken på tandlossning. 

Denna undersökning kompletteras med bilder för att kunna säkerställa att allt ser bra ut. Med hjälp av röntgenbilderna kan man även se kariesangrepp och hur de eventuellt har spridit sig och se så att benet runt tänderna ser ut som det ska. 

Om undersökningen visar på att du har hål eller andra problem som bör åtgärdas går tandläkaren igenom med dig vad vi rekommenderar och vad det finns för olika behandlingar. Du får i samband med ditt besök med dig ett kostnadsförslag och vi bokar en tid för att följa upp det som bestäms. 

För oss är det av yttersta vikt att du känner dig trygg med vad vi gör och vad som ska hända. Om du frågor, funderingar eller speciella önskemål är det viktigt att du är ärlig med dom så att vi tillsammans kan göra besöket hos oss så bra som möjligt. 

Boka en tandläkarundersökning här 

Du kan även ringa oss på 031 – 386 92 00

Vi har bedrivit tandvård sedan 1976 och har lång erfarenhet och kompetens inom yrket. Genom åren har vi mött många med tandvårdsrädsla och det absolut viktigaste är att regelbundna besök. Vi kan även erbjuda rådgivning och terapi om tandläkarbesöket känns oöverkomligt. Läs mer om terapi mot tandvårdsrädsla. 


Tryck här för att komma tillbaka till våra behandlingar