Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Tandlagningar & tandfyllningar

Tandlagningar och tandfyllningar i Göteborg


Det finns olika sätt att laga en tand, det vanligaste är att tanden lagas med en fyllning. Din tand behöver lagas om du till exempel fått ett hål i tanden, en gammal lagning har gått sönder eller om bitar av tanden släppt.

Så går en lagning till

  • I samråd med dig bestäms vad som ska göras
  • Bedövning
  • Det skadade området slipas bort
  • Tanden förbereds för fyllningen
  • Fyllningen limmas på tanden

På Dagnelidkliniken använder vi de senaste metoderna för att laga tänder. Lagningen skall både se och kännas naturlig vid tuggning. Vi förespråkar hållbara material och använder därför i större utsträckning porslinsmaterial. De är dessutom individuellt anpassade till din tand/tänder vilket säkerställer kvalité över en lång tid. Vi lämnar alltid 5 års garanti på behandlingar där vi använder porslinsmaterial. 

Läs mer om smärtfri bedövning.

Boka tid hos tandläkare

 


När en tand delvis har blivit skadad av antingen hål eller en fraktur och det inte räcker med en vanlig lagning eller fyllning, kan man idag många gånger bevara mesta möjliga av tandens egna struktur och komplettera med en krona eller onlay. Läs mer om tandkronor här. 

Om tandens rot har skadats, ska tanden rotfyllas. Läs mer om rotfyllning här.

Tillbaka till Dagnelidkliniken.se/behandlingar