Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Tandkirurgi

Tandkirurgi eller käkkirurgi är en specialistgren inom tandvården och blir aktuell om du behöver ta ut komplicerade tänder, ofta visdomständer eller ersätta tänder med tandimplantat.

På Dagnelidkliniken har vi två operationssalar och flera specialister anställda. Vi använder noggranna diagnostiska metoder och att planera våra behandlingar.

Tandkirurgi och implantat
Tandimplantatet förankras i ditt egna käkben och där är det mycket viktigt att se till både kvalitet men också mängd (bredd och höjd). Inför ett kirurgiskt ingrepp vill man också undvika att skada viktiga strukturer i munhålan.

Med hjälp av digital datortomografi kan vi planera operationen i en tredimensionell miljö och programvara, vilket ger en säker behandling och god prognos över lång tid. I vissa fall kan vi dessutom använda sk guideskenor för att placera implantatet/implantaten, minimalt invasivt mot munnens olika vävnader. På så sätt minskar vi både operationstiden men också eventuella efterbesvär.

Kom också ihåg att vi alltid lämnar livstids garanti på tandimplantat. Läs mer om tandimplantat här.


Tillbaka till Dagnelidkliniken.se/behandlingar