Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Tandimplantat i Göteborg - Få tillbaka ditt leende med tandimplantat

Tandimplantat i Göteborg hos Dagnelidkliniken


Hos Dagnelidkliniken kan du få tillbaka ditt leende med hjälp av ett tandimplantat på vår klinik i Göteborg!

Genom ett implantat får dina förlorade eller krossade tänder ett nytt liv. Ett tandimplantat är en fullvärdig ersättare som håller resten av livet.

Metoden är överlägsen tack vare dess förmåga att växa ihop med och fästa i tandbenet samt dess slitstarka material. Materialet är så pass hållbart att din nya tand ska hålla resten av livet trots de påfrestningar som görs på tänderna.

Dagnelidkliniken är din expert på tandimplantat i Göteborg, låt oss hjälpa dig att le bekymmersfritt igen!

Kontakta oss på  031 – 386 92 00 eller boka din tid direkt för att få mer information.

Tandimplantat steg för steg

Hela processen inför ett tandimplantat utförs stegvis och noggrant av våra specialister på kliniken.
Här nedan redogör vi hela processen så att du kan känna dig trygg med vad som kommer att ske inför ditt kommande besök hos oss.

Konsultation och undersökning för tandimplantat på Göteborgskliniken

Är tandimplantat något för alla? Ja, nästan! Att det passar just dig säkerställer vi under konsultationen.

Ditt första besök inför ett implantat är en konsultation där det även sker en grundlig tandundersökning. Vid undersökningen tas det röntgenbilder för att kontrollera ditt käkben och se om den här typen av behandling är lämplig för just dig.

På konsultationen ser vi även över din övriga hälsa och eventuell medicin då vissa sjukdomar och mediciner kan påverka läkning samt innebära komplikationer.
Efter avslutad konsultation får du med dig ett kostnadsförslag där både behandling och processen förklaras.

Fästning av implantat i käken

Vid steg 2 kommer ditt tandimplantat fästas i käkbenet av en av våra tandspecialister. Under ingreppet placeras ditt implantat med precision för att uppnå det bästa möjliga resultatet.

På Dagnelidkliniken har vi 3 olika operationssalar och flera tandspecialister som framgångsrikt gett våra kunder i Göteborg tandimplantat under flera år.

Titanskruv för tanden borras in

För att garantera att ditt tandimplantat sitter fast ordentligt används en titanskruv av högsta kvalité. Ditt implantat fungerar sedan som en egen tandrot där tandkronan fästs. Du kan läsa mer om tandkronor här!

Ingreppet sker under lokalbedövning och är i princip smärtfritt, det kan ömma när bedövning släpper men inte under själva ingreppet.
Tandspecialisten garanterar en smärtfri behandling genom att först lägga en lokal bedövning och sedan borra ett litet hål i käkbenet där titanskruven sedan fästs.

Läkning efter operationen för implantatet

Läkningen tar 2-3 månader och det är mycket viktigt att du är extra noga med din munhygien under den tiden. Du bör heller inte röka eller snusa under läkningstiden.

Sätta fast de nya konstgjorda tänderna

När titanskruven väl har växt fast i käkbenet så sitter den som berget och kommer sitta där tills vidare! Efter att titanskruven har växt fast och läkningen är färdig så kan tandspecialisten fästa den nya tandkronan på titanskruven.

När implantatet är på plats är det i princip omöjligt att skilja på den nya tanden från en ordinarie tand. Din nya tands form och utseende är nämligen anpassat efter den ordinarie tanden för att det ska se så naturligt ut som möjligt.

Bör jag välja tandimplantat eller brygga?

Om du ska välja tandimplantat eller brygga beror på dina förutsättningar och hur din tandstatus ser ut i nuläget. Det finns fördelar med båda metoderna! Både implantatet och bryggan är så kallade fasta proteser och alltså inte avtagbara.

Ett tandimplantat passar dig som vill ersätta enstaka tänder på olika ställen i munnen och fästs med en titanskruv som sedan växer fast i käkbenet. Titanskruven fungerar sedan som en tandrot. En av förutsättningar är att du inte ska ha någon problematik med käkbenet och heller inte övriga tandproblem.

Tandbrygga/bro används ofta för att ersätta flera tänder på rad som skapar ett glapp eller i förebyggande syfte. Förlorar man en tand påfrestar det tänderna i närheten då belastningen på tuggytorna ökar och man kan med hjälp av en brygga jämna ut den belastningen.

En av förutsättningarna för en brygga/bro är att de närliggande tänderna är friska och starka, det eftersom det är där tandbryggan kommer fästas.
Tandbryggan/bron fästs genom att närliggande tänder slipas ner och används som en typ av pelare. Den fästs sedan med en typ av cement för att sitta säkert.
Det sker självklart en konsultation för att ta röntgenbilder och säkerställa munhygienen innan påbörjad behandling.

Vad kostar tandimplantat i Göteborg?

Hos oss på Dagnelidkliniken kan du få ett implantat i Göteborg till ett förmånligt och jämförbart pris. Den exakta kostnaden beror på dina förutsättningar och efter inledande undersökning får du ett personligt kostnadsförslag. Kostnaden och kostnadsförslaget beror på bedömningen som görs under undersökningen. 

Täcker högkostnadsskydd tandimplantat i Göteborg?

Som kund och patient hos Dagnelidkliniken erhåller du samma tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd som hos Folktandvården.
De allra flesta behandlingar går under högkostnadsskyddet, men det finns några undantag (exempelvis vissa estetiska behandlingar).

Våra tandläkare och tandhygienister hjälper dig med information om din behandling ger rätt till ersättning från högkostnadsskyddet eller inte vid konsultationen. Läs mer om hur du kombinerar tandvårdsbidrag/högkostnadsskydd med dina tandimplantat här.

Hur länge håller ett tandimplantat?

Eftersom implantatet fästs i käkbenet och integreras med organisk vävnad blir det ett mer permanent alternativ till andra typer av tandproteser. Ett tandimplantat är ofta en livslång investering och man kan räkna med att ha sitt implantat livet ut!

En god munhygien bidrar till hållbarheten eftersom bakterier annars kan leta sig ner i fickan mellan tandköttet och implantatet. Det är viktigt att man ser till att få bort alla matrester runt implantatet och borsta, använda tandtråd och helst även skölja munnen med fluor både morgon och kväll.

Hur lång tid tar en implantatbehandling på Dagnelidkliniken i Göteborg?

Det behövs vanligtvis tre besök och här nedan redogör vi steg för steg vad som sker på varje besök:

  • Behandlingen börjar med konsultation och undersökning för att utreda dina förutsättningar och fastställa om ett implantat är den rätta lösningen för just dig. Om vi bedömer att ett implantat är rätt väg att gå så går vi vidare till nästa steg och du får då träffa en av våra tandspecialister som kommer utföra behandlingen.
  • Vid andra besöket är det dags att förankra titanskruven i käkbenet och låta det läka in. Läkningsprocessen kan bli olika lång beroende på en rad faktorer såsom placering, antal implantat och din förmåga att läka.
  • När implantatet har läkt fast med käkbenet är det dags för det tredje  och sista besöket som innefattar överkonstruktion. Det vill säga; dina nya tänder. Även det här besöket sker under lokalbedövning och är helt smärtfritt.

Finns det några risker för komplikationer vid tandimplantat?

Vi på Dagnelidkliniken är specialister och har jobbat med tandimplantat under många år, det gör risken för komplikationer låg även om den finns. Det är ovanligt med problematik efter ett ingrepp och vi på Dagnelidkliniken stöttar självklart dig vid eventuella komplikationer!

Känner man någon smärta i samband med implantat?

Ingreppet sker under lokalbedövning och är därför helt smärtfritt! Efter behandlingen kan du känna en viss smärta och ömhet en kort tid efteråt.

Känner du en kraftig smärta under en längre tid bör du kontakta din tandspecialist för rådgivning och eventuell undersökning.

Finns det några kända biverkningar vid tandimplantat?

Du kan uppleva en viss smärta och ömhet under den närmsta tiden efter ingreppet, detta är fullt normalt. Med en god munhygien kan du undvika onödiga inflammationer och infektioner. Det är därför viktigt med regelbundna kontroller hos din tandläkare för att säkerställa munhålans hygien.

Finns risken att tandimplantaten lossnar eller sitter löst?

Det är en väldigt låg risk att din nya tand lossnar eller börjar sitta löst, det beror ofta på att bakterier har letat sig ner i fickan mellan tandköttet och implantatet.
Det är därför viktigt att man ser till att få bort alla matrester runt implantatet och borsta, använda tandtråd och även skölja munnen med fluor både morgon och kväll.

Om du misstänker att ditt tandimplantat sitter löst bör du kontakta din tandspecialist och komma in för en rutinkontroll av implantatet.

Ett implantat är ett mycket säkert och beprövat alternativ till en förlorad tand. Hos oss på Dagnelidkliniken kan du vara trygg och vi stöttar dig i varje steg av processen!

Boka tid för tandimplantat i Göteborg på Dagnelidkliniken

På Dagnelidkliniken har vi en lång erfarenhet och hög kompetens inom tandimplantat. Våra tandspecialister har framgångsrikt hjälpt flera patienter att få sitt leende tillbaka!

Vi har högsta tänkbara service som gäller i varje situation och där du alltid får tid samma vecka oavsett om du söker på egen hand eller kommer på remiss.

Det första steget på vägen mot ditt nya leende är en kostnadsfri konsultation. Där går vi tillsammans igenom dina unika önskemål och visar på vilka möjligheter som finns för just dig.

Om du är intresserad av ett naturligt implantat i Göteborg så är det Dagnelidkliniken du ska välja!

Kontakta oss på  031 – 386 92 00 eller boka din tid direkt för att få mer information.