Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Tandbrygga/Bro

En tandbrygga eller tandbro är en permanent ersättning för en eller flera tappade tänder. Att förlora en tand kan leda till oönskade effekter för närliggande tänder. Då tuggkrafter ökar belastningen på kvarvarande tänder, kan man ibland med hjälp av en bro stabilisera situationen igen.

Konstruktionen fästs i de omgivande tänderna och ser ut och fungerar som dina vanliga tänder. En viktig anledning är förstås också att återställa funktion och estetik, där du som kund kan le igen utan att skämmas för din orala hälsa.

Ett annat alternativ för att ersätta en förlorad tand/tänder är implantatbehandling. Läs mer om tandimplantat här

Vi på Dagnelidkliniken har ersätt förlorade och skadade tänder sedan 1976. Med vår långa erfarenhet och kompetens får du en tydlig och klar bild av vilka alternativ som finns och vilken behandling som passar dig bäst. Den största fördelen hos oss på Dagnelidkliniken, är snabb och smidig service. Med egna specialister och eget labb som tillverkar våra konstrutioner har vi korta ledtider vilket innebär att du som kund och patient får hjälp snabbt!

Hur går det till med en tandbrygga/bro?

En förutsättning för att du ska kunna ha en tandbrygga/bro är att dina kringliggande tänder är friska och starka eftersom tandbryggan/bron fäst i dessa. Detta tittar tandläkaren på under din första undersökning då även röntgenbilder tas. Du får med dig ett kostnadsförlag där vi beskriver processen och behandlingen. 

I nästa steg, om du och tandläkaren kommit fram till att en tandbrygga/bro är rätt behandling för dig, förbereds tänderna där konstruktionen ska sättas. Detta sker under lokalbedövning. Vill du läsa mer om smärtfri behandling kan du göra det här. 

Efter att ett avtrycks har gjort väljs rätt färg och form tillsammans med våra skickliga tandtekniker. Under tiden som din tandbrygga/bro tillverkas får du en temporär tandbrygga/bro. Efter att din permanenta konstruktion är klar fästs den på plats och efter det fungerar den som dina vanliga tänder.

Det som är viktigt att tänka på vid tandbrygga och tandbroar är att det är extra viktigt att hålla rent. Mellanrumsborstar är nödvändiga får att komma åt och vi rådgör dig i vad du bör använda för bästa resultat. Vi rekommenderar även att du bokar in tätare besök till våra duktiga tandhygienister när du har en tandbrygga/bro. Läs mer om våra tandhygienisters arbete här.

Vill du ha ytterligare information eller boka en tid till oss? Ring oss på  031 – 386 92 00


Tillbaka till Dagnelidkliniken.se/behandlingar