Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Skalfasader och porslinsfasader i Göteborg

Skalfasader i porslin är ett smärtfritt sätt att få ett nytt leende på kort tid – och hos vår klinik i Göteborg blir du bemött på ett lyhört och välkomnande sätt under hela behandlingen. Nära samarbete med tandtekniker innebär särskilt korta väntetider.

Låt oss beskriva ett scenario före och efter skalfasader (i vårt fall porslinsfasader). Innan behandlingen kanske en tand var tunn, sprucken, avslagen eller missfärgad. Men med skalfasad får den ett fint och naturligt utseende och fungerar väl. Skalfasader passar även dig med sneda framtänder eller stora mellanrum mellan tänderna.

Det är viktigt för oss att du känner dig välkommen och bekväm när du kommer till kliniken. Våra lokaler är hemtrevliga och gjorda för att trivas i. Vi erbjuder bedövning utan sprutor och andra metoder som också är smärtfria. Allt för en så bra upplevelse som möjligt i tandläkarstolen.

Du bemöts som en individ och vi är lyhörda för dina frågor och önskemål. Vi är vana att ta emot patienter med tandläkarskräck.

Självklart får du ett tydligt kostnadsförslag innan behandlingen påbörjas. Vi kommer även vara tydliga med vad olika metoder innebär, så att du förstår och är med på vad som ska göras. Läs mer om processen för att få skalfasader i Göteborg hos oss på Dagnelidkliniken längre ner på sidan.

Skalfasader och porslinsfasader i Göteborg

Därför använder vi porslinsfasader istället för andra skalfasader


Skalfasader kan tillverkas i olika material, men vi på Dagnelidkliniken i Göteborg använder alltid porslinsfasader. Det gör vi av flera anledningar, framförallt att det ger ett naturligt resultat. Om vi jämför med skalfasader i plast (komposit) ger porslinsfasader:

  • Ett mer naturligt utseende
  • Skalfasader med längre hållbarhet
  • Mindre risk för missfärgningar
     

Medan porslinsfasader tillverkas av tandtekniker i ett laboratorium för att sedan limmas fast på tänderna byggs skalfasader i plast direkt på tanden under ett tandläkarbesök.

En nackdel med porslinsfasader är vad de kostar. Oftast är de dyrare än varianter i plast. Men porslinsfasader håller i runt 10–25 år om du tar hand om dem som dina vanliga tänder, medan skalfasader i plast bara har en hållbarhet på upp till 5 år. I och med det kan plastfasaderna bli dyrare i längden.

Eftersom plasten lättare missfärgas och inte ser lika naturlig ut får du dessutom ett märkbart bättre resultat med porslinsfasader. För många är de därför värda ett högre pris.

Nyfiken på mer? Boka en tid för konsultation idag, antingen via hemsidan eller ring oss på 031 – 386 92 00.

 

Porslinsfasader för naturligt och varaktigt leende i Göteborg

 

Fasaderna tillverkas genom att en tandtekniker tar fram ett tunt skal av porslin som passar din tand. Din egen tand slipas lätt och tandfasaden limmas fast utanpå. Du får alltså en tunn porslinstand utanpå en del av din vanliga tand.

En nackdel med skalfasader är att tandläkaren oftast slipar bort ett tunt lager på tänderna som de ska fästas på. I och med det går det inte att återställa tänderna till hur de var innan behandlingen.

Att skaffa skalfasader kan kännas som ett stort steg. Så vi förstår att du har höga förväntningar på ett naturligt leende och en trygg behandling. På Dagnelidkliniken i Göteborg är vårt fokus att du ska ha en bra upplevelse, att du ska känna dig delaktig och väl införstådd med alla delar av processen – och att du ska få en väl genomförd tandläkarbehandling, med porslinsfasader som du blir nöjd med och har glädje av i många år framöver.

Är du nyfiken på hur det går till? Låt oss presentera vägen till porslinsfasader hos oss i Göteborg.

 

 

Vägen till skalfasader på Dagnelidkliniken i Göteborg – steg för steg

 

Porslinsfasader, den sorts skalfasad vi alltid använder, är en bra lösning för kraftigt missfärgade tänder och mindre snedställningar. Slutresultatet ser naturligt ut vad gäller lyster, färg och form. Tack vare vår moderna CAD/CAM-teknik och lokala tandtekniker kan vi skapa ett nytt leende inom samma dag.

Det är enklare än du kanske tror att få skalfasader. Hos oss på Dagnelidkliniken har behandlingen fyra tydliga steg. Läs mer om dem nedan.

 

 

Steg 1: Kostnadsfri konsultation för skalfasader på vår Göteborgsklinik

 

Det första steget i behandlingen är en kostnadsfri konsultation på plats hos oss. Tanken med det är att vi ska få en bild av vad du är ute efter och att du ska bli välinformerad om olika alternativ och kostnaden.

Under konsultationen pratar du och tandläkaren igenom dina önskemål. Här kommer även tandläkaren att dela sitt perspektiv och göra en bedömning av vilka förutsättningar och möjligheter som finns. Vid besöket tar vi även röntgenbilder, foton i vår fotostudio och avtryck för att få fram en modell.

Du får med dig ett detaljerat förslag på kostnad för porslinsfasader – eller andra behandlingar som ni kommer överens om.

 

 

Steg 2: Modell för skalfasaden tas fram och testas

 

Väljer du att gå vidare med behandlingen tar vi fram en modell över hur tänderna kommer att se ut när allt är klart. Tanken är att kontrollera att slutresultatet kommer fungera, inte påverka bettfunktionen och se bra ut från både ditt och tandläkarens perspektiv.

Det här gör oftast tillsammans med en tandtekniker, eftersom det är de som skapar fasaderna. En stor fördel med att få porslinsfasader hos Dagnelidkliniken i Göteborg är att vi har ett eget tandtekniskt labb med egna tandtekniker. Det gör processen smidigare och snabbare för dig som kund.

 

 

Steg 3: Förberedelse inför montering av skalfasaden

 

Nästa gång du är tillbaka hos oss kommer vi förbereda dina tänder för fasaderna. Vi slipar ner en ytterst liten del av din tand, som den nya ytan (fasaden) ska fästas på. Tills fasaderna är klara får du provisoriska fasader som skyddar ytan och dina tänder.

 

 

Steg 4: Montering av skalfasaden i porslin

 

Under det sista steget i behandlingen fäster vi porslinsfasaderna på dina tänder. Självklart går vi igenom hur du tar hand om dina tänder och fasader på bästa sätt. Om du gnisslar eller pressar tänder på nätterna gör vi en bettskena för att skydda dina fasader. Vi bokar även en tid till dig för ett återbesök på Dagnelidkliniken.

Pris för skalfasader hos Dagnelidkliniken i Göteborg

 

Om du ska sätta in skalfasader på tänder av estetiska skäl, vilket är vanligast, så ingår kostnaden inte i tandvårdsbidrag eller högkostnadsskydd. Du som patient står för hela priset.

Men vad kostar skalfasader? Vi tycker det är viktigt att vara raka med kostnad för behandlingar gentemot våra patienter. Därför får du ett tydligt kostnadsförslag med dig efter den första konsultationen hos oss.

Alla insättningar av skalfasader ser inte likadana ut – därför kan även priset variera. Vissa behöver fasader på flera tänder medan vissa bara behöver åtgärda en tand.

Kanske är tandfasader inte rätt alternativ för dig alls. Kanske behövs andra behandlingar som komplement. Till exempel tandreglering och framtagning av en bettskena.

Allt det här kommer vi diskutera med dig på konsultationen. Tandläkarna hos Dagnelidkliniken i Göteborg är lätta att prata med, så tveka inte att ta upp frågor kring dina porslinsfasader och pris.

På en kostnadsfri konsultation har du inget att förlora. Så kontakta oss genom att fylla i ett kontaktformulär eller ring till 031 – 386 92 00.


 

Nyfiken på mer?

Vi har följt Victoria genom hennes resa till ett nytt leende. Först tandreglering med invisalign och sedan återställandet av hennes framtänder med skalfasader. Klicka på länkarna nedan för att se hur hon resonerar kring sin behandling, hur hon upplever processen och resultatet.

1 - Invisalign tandreglering - första delen i Victorias berättelse 

2 - Invisalign tandreglering - andra delen i Victorias berättelse

3 - Invisalign tandreglering - tredje delen i Victorias berättelse

4 - Invisalign tandreglering - fjärde delen i Vitorias berättelse

5 - Invisalign tandreglering - femte och sista delen i Victorias berättelse

 

 

Tillbaka till Dagnelidkliniken.se/behandlingar