Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Porslinsfasader
– Skalkronor

Porslins- och skalfasader kan användas för att stärka upp den egna tanden om den är tunn, dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder, korrigera stora mellanrum mellan tänderna eller korrigera en ojämn tandrad. På Dagnelidkliniken arbetar mycket erfarna och kompetenta tandläkare och specialister. 

Porslinsfasader är en bra lösning för t.ex. en kraftigt missfärgad tand eller vid mindre snedställningar. Porslinet klistras mycket starkt till kvarvarande tand och kan göras mycket tunt. Det finns även möjlighet att utföra fasader i plast, dock med högre risk för missfärgningar och frakturer över tid. 

En porslinsfasad skapar en naturlig tand både avseende lyster, färg och form. Med den moderna CAD/CAM-tekniken och lokala tandtekniker kan vi dessutom skapa ett nytt leende inom samma dag. 

Skalkronor påminner om porslinsfasaden men har en något större utsträckning på tanden pga. en befintlig skada eller tidigare plastfyllningar. På Dagnelidkliniken finns lång erfarenhet av estetisk tandvård, alltid med dig som kund i centrum. Du är alltid välkommen att diskutera individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just Ditt leende.

Porslinsfasader eller skalkronor, hur går det till?

 

Skalfasader som åtgärd blir allt mer populärt och en av anledningar till det är att det är ett snabbt ingrepp som gör väldigt stor skillnad för ditt leende. Hur länge dina fasader håller är individuellt men så länge du sköter dem som du bör sköta dina ordinarie tänder ska det inte vara något problem, hållbarheten är mellan 10-25 år. Personer som gnisslar tänder kan ibland behöva en bettskena på natten för att skydda fasaderna. 

- Under en konsultation pratar du och tandläkaren igenom dina önskemål. Här kommer även tandläkaren att ge sin input och bedömning om vilka förutsättningar och möjligheter som finns. Vi kommer under besökaet att ta rötgenbilder, foton i vår fotostudio och avtryck för att få fram en modell. Du får nu med dig ett kostnadsförlag på behandlingen.

- Väljer du att gå vidare med behandlingen tar vi nu fram en modell över hur tänderna kommer se ut, så att vi ser att det fungerar och inte påverkar bettfunktion och att utseendet är enligt vårt gemensamma önskemål.  

- Nästa gång du är tillbaka hos oss kommer vi att påbörja arbetet med att förbereda tänderna. Vi kommer att slipa ner en ytterst liten del av din tand, som den nya ytan (fasaden) ska fästas på. Tills fasaderna är klara får du provisoriska fasader för att skydda ytan och tänderna. 

Sedan fäst dina porslinsfasader/skalkronor på tänderna och du kan le ditt största leende. Självklart går vi igenom hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och fasader. Om man tex gnisslar tänder eller pressar tänder på nätterna, gör vi en bettskena för att skydda dina fasader. Vi bokar även en ny tid till dig för ett återbesök. 

Nyfiken på mer? Boka en tid för konsultation idag, antingen via hemsidan eller ring oss på 031 – 386 92 00.


Tillbaka till Dagnelidkliniken.se/behandlingar