Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Behandlingar

Vi erbjuder allmäntandvård anpassad efter dina individuella behov och önskemål. Allmäntandvården består i huvudsak av regelbundna undersökningar, förebyggande tandvård, lagningar, tandextraktion och rotbehandlingar. Vi använder oss av skonsam bedövningsteknik och behandlingsmetoderna är smärtfria.

Tandhygienistbesök

Med sin proffsighet och breda kunskap hjälper våra tandhygienister dig att lägga grunden till en god tandhälsa. De arbetar främst med förebyggande tandvård för att du ska slippa tandsjukdomar, men även med behandling av skador som redan har uppkommit. Tandhygienisten har en viktig hälsofrämjande roll, då det har visat sig att munhälsan har betydelse för bland annat risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.

BOKA TANDHYGIENISTBESÖK


Tandläkarundersökning

Vi erbjuder allmäntandvård anpassad efter dina individuella behov och önskemål. Allmäntandvården består i huvudsak av regelbundna tandläkarundersökningar, förebyggande tandvård, lagningar, tandextraktion och rotbehandlingar. En tandläkarundersökning bör göras regelbundet för att få de bästa förutsättningarna för en god munhälsa. Läs mer om hur en tandläkarundersökning går till här. 

BOKA TANDLÄKARUNDERSÖKNING

Jag vill lista mig


Behandling av tandvårdsrädsla

På Dagnelidkliniken vi vill alltid erbjuda en tandvård med känsla för individens särskilda behov där ledord som empati, omtanke, känsla och värme är vägledande. Dessutom har vi lång erfarenhet av tandvårdsfobi/tandläkarskräck, där vi idag kan erbjuda Dig en fullständig rehabilitering av din rädsla. 

Läs mer om behandling av tandvårsrädsla här

Smärtfri
behandling

Känner du obehag av sprutor? I sådana fall kan vi glädja dig med att vi på Dagnelidkliniken använder oss av en ny sprutfri teknik för bedövning. Läs mer om smärtfri behandling här.

Läs mer om smärtfri behandling här


Onlays &
tandkrona

En krona är en rekonstruktion som helt täcker en skadad tand. Målet är att förstärka tandens försvagade struktur och återställa funktion och estetik på bästa möjliga sätt. 

Exempel på situationer där en krona kan behövas är: 

  • Byta ut en omfattande lagning där endast mycket lite av tanden kvarstår
  • Skydda en frakturerad tand
  • Forma om en missbildad tand
  • Stärka en tand som genomgått rotfyllning och därmed blivit försvagad

Läs mer om Tandkronor och Onlays här.


Porslinsfasader
– Skalkronor

På Dagnelidkliniken finns lång erfarenhet av fasader, alltid med dig som kund i centrum. Du är alltid välkommen att diskutera individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just Ditt leende.

Läs mer om Porslinsfasader/skalfasader/skalkronor här. 

Tandlagningar & tandfyllningar

Det finns olika sätt att laga en tand. Det vanligaste är att tanden lagas med en fyllning. Din tand behöver lagas om du till exempel fått ett hål i tanden, en gammal lagning har gått sönder eller om bitar av tanden släppt.

På Dagnelidkliniken använder vi de senaste metoderna för att laga tänder. Lagningen skall både se och kännas naturlig vid tuggning.

Läs mer om tandlagningar & fyllningar här.

Boka tid hos tandäkare


Rotfyllning

En rotfyllning innebär att tandläkaren öppnar och avlägsnar tandens inre mjukvävnad för att sedan fylla rotkanalen.

En rotfyllning gör vanligtvis inte ont, men självklart erbjuds du bedövning. Det finns flera olika sätt att rotfylla en tand och våra tandläkare går igenom med dig hur vi arbetar här på Dagnelidkliniken, så att du känner du trygg.

Läs mer om rotfyllning här.

Barntandvård

Fram till och med det år de fyller 23, har barn och ungdomar rätt till avgiftsfri tandvård. De har också rätt att välja tandläkare för allmäntandvården. De barn och ungdomar som inte gör ett aktivt val, kallas av den vårdgivare som har områdesansvar.

Vi hänvisar i första hand till folktandvården i ditt område.
Där arbetar duktiga tandläkare som dagligen möter många barn i sitt yrke. 

Tips till dig som förälder - ditt barns första tänder


Tandimplantat

Förlorade tänder eller tänder som skadas så att de måste dras ut kan ersättas med tandimplantat. På Dagnelidkliniken har vi lång erfarenher och stor kompetens, med egna specilister anställda. Vi kan behandla allt från enstala tandförluster till hela bettkonstruktioner. Läs mer om tandimplantat här

Högsta tänkbara servicegrad gäller i varje situation där du alltid får tid inom samma vecka oavsett om du söker själv eller kommer på remiss.

Det första steget på vägen mot ett nytt leende är en kostnadsfri konsultation. 

 

Kontakta oss på  031 – 386 92 00 eller boka din tid direkt för att få mer information.


Tandkirurgi

Tandkirurgi eller käkkirurgi är en specialistgren inom tandvården och blir aktuell om du behöver ta ut komplicerade tänder, ofta visdomständer eller ersätta tänder med tandimplantat.

På Dagnelidkliniken har vi två operationssalar och flera specialister anställda. Vi använder noggranna diagnostiska metoder och att planera våra behandlingar.

Läs mer om tandkirurgi här. 

Tandbrygga/Bro

En tandbrygga eller tandbro är en permanent ersättning för en eller flera tappade tänder. Att förlora en tand kan leda till oönskade effekter för närliggande tänder. Då tuggkrafter ökar belastningen på kvarvarande tänder, kan man ibland med hjälp av en bro stabilisera situationen igen.

Vi på Dagnelidkliniken har ersätt förlorade och skadade tänder sedan 1976. Med vår långa erfarenhet och kompetens får du en tydlig och klar bild av vilka alternativ som finns och vilken behandling som passar dig bäst.

Läs mer om tandbryggor/broar här.


Tandprotes

Ibland kan det vara svårt att fästa en tandersättning permanent och därför kan en tandprotes vara ett alternativ. En avtagbar protes kan du själv sätta in och ta ut ur munnen. Proteser görs som både delproteser och helproteser. För mer information om de alternativ som passar bäst för dig, rådgör med din tandläkare. Hos oss kan du boka en kostnadsfri konsultation. Ring oss på  031 – 386 92 00 så bokar vi in en tid som passsar dig.Redo för problemfria tänder?

Ring 031 – 386 92 00
Boka tid för behandlingar

Öppettider:
Måndag - Torsdag: 8.00 - 18.45
Fredag: 8.00 - 14.00
 

Telefontider:
Måndag - Torsdag: 8.00 - 18.00
Fredag: 8.00 - 14.00