Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Akut tandvård i Göteborg

 

Söker du akut tandvård i Göteborg? 

Tandläkarna på Dagnelidkliniken i Göteborg tar alltid emot dig med akuta besvär. 365 dagar om året. Vi ser till att du får en tid utan knussel – med så kort väntetid som möjligt. 

Boka akut tandvård i Göteborg via vår webbokning om du har möjlighet under våra vanliga öppettider. Du kan ringa journumret 031-386 92 00 närsomhelst. 

 

Vår klinik hittar du på Gruvgatan i Västra Frölunda. Här finns gratis kundparkering och närhet till kollektivtrafik.


Akut tandvård Göteborg

Trygga tandläkare med vana inom akut tandvård

 

 

På akuttandvård hos oss i Göteborg kan du känna dig trygg i att du får en erfaren tandläkare som vet hur man ger ett ödmjukt och empatiskt bemötande. Vi erbjuder smärtfria bedövningsmetoder och är vana att behandla dig med tandläkarrädsla.  

 

Hos Dagnelidkliniken arbetar specialister och allmäntandläkare med lång erfarenhet och kompetens. Vi har jobbat med tänder och munhälsa i Göteborg sedan 1976, så vi vet vilken typ av hjälp och behandling akuttandvård oftast innebär. 

 

Vi förstår också hur du kanske mår när du kommer till oss med mycket smärta. Därför ser vi till att du får ett vänligt bemötande som lindrar situationen – utöver den professionella tandvårdsbehandling du behöver.

Ett akut besök hos våra tandläkare i Göteborg – så går det till

 

 

Så här bokar du akut tandvård hos oss i Göteborg:

Vanliga öppettider – Boka din tid online 

Andra tider – Ring vårt journummer 031-386 92 00

Om du har möjlighet rekommenderar vi webbokningen. Det är snabbt och smidigt för dig, eftersom du kan se alla tillgängliga tider direkt framför dig. 

Oftast finns tider tillgängliga direkt i systemet med mycket kort varsel, redan samma dag. Via telefon kan vi ordna tider utanför vanliga öppettider, för att finnas tillgängliga när du behöver oss.

När du först anländer till oss i Göteborg för akuttandvård välkomnar vi dig i vår reception. Den känns mer som ett spa än en tandläkarmottagning. 

En empatisk tandläkare tar emot dig och ger dig den hjälp du behöver. Naturligtvis finns bedövning tillgängligt vid behov. Vi erbjuder en smärtfri och sprutfri metod för det. 

Med tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, tandlabb och mycket mer under samma tak i Göteborg får du den akuta tandvård du behöver utan problem. 

Inga behandlingar kommer att påbörjas utan ditt godkännande. Vid akutbesök strävar vi efter att så snabbt och effektivt som möjligt åtgärda det som gör ont och skapar problem för dig. 
Därför är det vanligt att akuttandvård följs upp av ett återbesök. På så sätt kan vi säkerställa att skadan inte har gått upp/förvärrats. Om det är aktuellt kan vi även byta ut tillfälliga fyllningar/kronor mot permanenta.


Kostnad vid akut tandvård - Våra priser

 

Utöver vanliga öppettider finns alltid tandläkare tillgängliga hos oss i Göteborg för akut tandvård på jour. 

Vid akut tandvård med jourhavande tandläkare och behandling utanför våra normala öppettider tillkommer en kostnad på 660 kr. I övrigt är priserna för våra behandlingar vid akuttandvård samma som för motsvarande under vanliga öppettider. 

 

När behöver jag akuttandvård?

 

 

Akut tandvård blir aktuellt om du behöver hjälp på kort varsel. Till exempel om olyckan har varit framme och du har fått en skada på tänderna. Eller om du plötsligt drabbas av ihärdig smärta. Andra gånger kanske du har tappat en krona eller lagning och behöver snabb hjälp. 

Oftast gäller det problem som orsakar ett stort obehag – eller att besvären kan bli värre om de inte tas omhand inom kort. 

Här går vi igenom några av de vanligaste orsakerna att söka sig till oss i Göteborg för akuttandvård. Men du är alltid välkommen att höra av dig för att fråga om just dina problem.

 

Akut tandvärk eller extrema ilningar i tänderna

 

Ilning i tänderna upplever i princip alla någon gång i livet. Men när besvären är starka blir det väldigt smärtsamt. 

Ilningar orsakas av förslitningar på tändernas emalj, deras skyddande ytlager.
Till exempel som följd av kariesangrepp, syraangrepp, skador och inflammation i pulpan. 

 

Vid kraftiga ilningar som håller i sig bör du söka akuttandvård hos oss i Göteborg.
Det samma gäller tandvärk, som tenderar att bara bli värre om du inte gör något åt den.

Utslagen tand vid olycksfall

 

Om du trillar eller får ett slag mot tänderna kan en tand gå av helt eller delvis. Det skapar ofta vassa kanter som kan skada din mun och tunga. En avbruten tand kan även blotta tandens pulpa, vilket kan orsaka infektioner. Därför är det viktigt att skadan åtgärdas snabbt. 

Kommer du till oss med en helt eller delvis utslagen tand kommer vi vid akuttillfället åtgärda de mest akuta besvären. På så sätt kommer du inte råka skada munnen eller tanden ytterligare. 
Därefter diskuterar vi dina långsiktiga möjligheter med dig. Det handlar generellt om olika sätt att ersätta eller bygga upp tanden. 

Akut skadade tänder - när en bit av tanden gått av

 

Om du biter i något hårt eller får ett slag mot en tand kan en bit lossna eller gå av. Även detta kan skapa en väldigt vass kant som kan göra ont och skada tungan eller kinden. I ett första besök ser vi till att tillfälligt laga tanden så att du inte har ont eller skadar dig ytterligare. I nästa steg går vi tillsammans igenom de olika alternativ som finns för att permanent laga tanden.
Beroende på var i munnen din skadade tand sitter finns olika metoder att välja mellan.

Bro eller tandkrona som har lossnat


Om din bro eller tandkrona lossnar rekommenderar vi att du vänder dig till oss i Göteborg för akuttandvård. Inte minst eftersom det är viktigt att undersöka varför det hände. Är du patient och kund till oss sedan tidigare underlättar det den här sortens besök.
Då har vi all information om din bro eller tandkrona redo.

Fyllning eller plomb som har lossnat

 

Du kan märka av en tappad lagning mer eller mindre beroende på hur djup den är. Om pulpan är blottad kommer du ha ont och uppleva obehag.
Det är mycket viktigt att du snabbt söker vård för att laga din skadade tand så att bakterier inte tränger ner i den.

 

Vid din akuttandvård hos oss i Göteborg kommer vi då rengöra tanden och ge den ny fyllning.
Om större delen av tanden är skadad kan det vara värt att diskutera en tandkrona längre fram.
På så sätt kan du skydda tanden och förhindra att fyllningen lossnar igen.

Akut oförmåga att tugga eller bita

 

Svårigheter att tugga eller bita bör du alltid söka hjälp för. Men om problemen upplevs som akuta bör du uppsöka just akut tandvård,
till exempel hos Dagnelidkliniken i Göteborg. Vi hjälper dig att identifiera orsaken och hitta ett sätt att lindra dina besvär.


 

Hitta till vår klinik för akuttandvård i Göteborg

 

 

Adress: Gruvgatan 8, Västra Frölunda
Västtrafik: J A Wettergrens gata 

 

Du hittar vår klinik på Gruvgatan 8 i Västra Frölunda. Om du kommer med egen bil finns gratis parkeringsplatser för våra kunder precis intill.
Håll utkik efter en blå skylt där det står ”Besöksparkering Dagnelidkliniken SAACD AB”.

 

Det är också enkelt att ta dig till oss med kollektivtrafik. Hållplatsen ”J A Wettergrens gata” ligger ett stenkast från kliniken.
Hit går bussarna 82 och 758. Planera din resa med Västtrafik


 

Vänta inte med ditt besök
Boka akuttandvård på Dagnelidkliniken i Göteborg

 

 

Vänta inte om du har ont. Och gå inte runt med skadade tänder som en tandläkare inte har tittat på.
Både skador och tandvärk kan leda till värre problem om de inte åtgärdas.    

 

Så boka din tid för akut tandvård med våra tandläkare i Göteborg nu. Använd online-bokningen för akuttider under vanliga öppettider – eller ring oss på journumret 031 386 92 00.
Vi finns vid din sida för akuttandvård i Göteborg dygnet runt, alla dagar på året.  

Boka akuttid

Kostnad vid akut tandvård

Olycker händer även när vi och våra tandläkare är lediga. Vid kontakt med jourhavande tandläkare och behandling utöver normala öppettider på Dagnelidkliniken tillkommer en akuttaxa på 660 kr.

Jourtid

Vardagar fram till kl. 20.00

Ring på 031-386 92 00

(Vänligen ring endast vid akuta besvär)

Ordinarie telefontid

Måndag – Onsdag: 8.00 - 18.00
Torsdag: 8.00 - 17.00
Fredag: 8.00 - 14.00

Om du inte är patient hos oss sedan tidigare önskar vi kort- eller kontantbetalning vid första besöket.